skip to Main Content
Cloud Boekhouden: Wat Het Is En Welke Voordelen Het Biedt Voor Je Bedrijf

Cloud Boekhouden: Wat het is en welke voordelen het biedt voor je bedrijf

Cloud accounting is een soort software waarmee je al je boekhouding direct in de cloud kunt doen. Dit betekent dat je geen software hoeft te installeren en geen ingewikkelde boekhoudapparatuur in je kantoor hoeft te hebben. Je hoeft je alleen maar aan te melden voor een account en telkens als je je boekhouding moet doen, log je in op je account en zoek je de betreffende factuur of aankoop of ga je door en voeg je extra aankopen en facturen toe die je eventueel nodig hebt. Dit is een geweldige manier om even tijd te nemen en je op iets anders te concentreren terwijl je boekhoudwerk voor je gedaan wordt.

Cloud accounting automatiseert boekhoudtaken, waardoor de eigenaar tijd vrijmaakt om zich op andere aspecten van zijn bedrijf te concentreren. Het systeem kan boekhouders waarschuwingen geven als er afwijkingen zijn. Het systeem vereenvoudigt ook de loonverwerking, wat tijd en geld bespaart. Zonder een boekhouder te hoeven inhuren, kunnen veel kleine bedrijven gebruik maken van cloud accounting om hun boekhouding te automatiseren.

Waar wordt cloud accounting voor gebruikt?

Cloud Accounting is een systeem dat de manier waarop bedrijven hun boekhouding doen verandert. Boekhouders gebruikten traditioneel pen en papier om de informatie vast te leggen, maar met de invoering van deze nieuwe technologie kunnen ze alles online doen. Online boekhouden maakt het voor bedrijfseigenaren gemakkelijk om hun financiële informatie in real-time te raadplegen. Het maakt het ook gemakkelijker voor accountants om elke transactie bij te houden. Cloud accounting bespaart bedrijven ook tijd bij het rapporteren van hun inkomsten, omdat dat via het internet kan. Er zijn veel voordelen van het gebruik van cloud accounting.

Cloud accounting heeft het gezicht van boekhouden zoals we dat kennen veranderd. Dit type boekhoudsysteem staat bekend om zijn vele voordelen, zoals,

Bestandsopslag: Je hoeft je niet vast te leggen op een opslagruimte, want die is naar behoefte beschikbaar.

Toegankelijkheid: Het is vanaf elk apparaat en op elk moment beschikbaar, dus je hoeft niet achter een bureau en in de buurt van een computer te zitten om taken te voltooien.

Multifunctioneel: Met cloud accounting kunnen niet alleen financiën en facturen verwerkt worden, maar het kan ook gebruikt worden voor zaken als persoonlijke en project portfolio’s.

Wat zijn de voordelen van cloud accounting?

Cloud Accounting kan een groot voordeel zijn voor kleine bedrijven. De meeste kleine bedrijven hebben weinig tijd en middelen om zich op de boekhouding toe te leggen, wat ertoe kan leiden dat de boeken niet goed worden bijgehouden. Met cloud accounting kunnen kleine bedrijven de tijd die ze aan boekhouden moeten besteden verminderen doordat ze het allemaal online kunnen doen. 

Een ander voordeel van cloud accounting is dat het veel betaalbaarder is. De meeste eigenaren van kleine bedrijven hebben maar één doel, namelijk hun bedrijf draaiende houden. Bij het starten van een bedrijf betekent dat vaak dat je alle verantwoordelijkheden op je neemt, waaronder ook de boekhouding.

Minder papierwerk

Een van de belangrijkere voordelen is dat er geen papieren documentatie nodig is. Dit komt doordat cloud accounting volledig digitaal is. Je kunt teruggaan en op je computer eerdere verslagen, activa, en transacties bekijken. In plaats van alle papieren bonnetjes in je huis te zoeken, kun je ze op je laptop of mobiele toestel raadplegen. Dit kan het boekhouden een stuk leuker maken en het stelt je in staat productiever te zijn.

Ze zijn van overal toegankelijk

Cloud boekhouden is de toekomst van het boekhouden. De internetconnectiviteit van computers en mobiele toestellen maakt het mogelijk om boekhouddiensten op afstand aan te bieden. Dit bespaart de klant niet alleen tijd en geld, maar heeft als bijkomend voordeel dat er geen risico meer is dat gevoelige gegevens verloren gaan. Als je voor cloud accounting kiest, worden je boeken bijgehouden in een online database die van overal toegankelijk is – letterlijk elke computer met internettoegang.

Het bespaart tijd

Er zijn veel voordelen aan deze vorm van boekhouden. Een van de belangrijkste voordelen is dat het tijd bespaart. Overschakelen van een papieren systeem op een cloud-gebaseerd systeem bespaart tijd van de vervelende taak om informatie handmatig in te voeren. Een bedrijf kan de informatie één keer invoeren en ze wordt naar de cloud overgebracht voor toekomstig gebruik. Het hele proces verloopt pijnloos en is zeker de initiële investering waard. Cloud boekhouden is een waardevol hulpmiddel voor kleine bedrijven. Het bespaart tijd doordat handmatige invoer niet meer nodig is. Het bespaart een bedrijf veel kostbare tijd in een vak dat toch al in trek is.

Het is veiliger

Cloud accounting neemt de beste delen van boekhouden en bundelt ze in een cloud-gebaseerd systeem dat altijd en overal toegankelijk is. Cloud boekhouden is in veel opzichten beter. Om te beginnen is het veiliger. De cloud is veel moeilijker te hacken dan een traditioneel systeem. Omdat het in de cloud wordt opgeslagen, zijn er geen maandelijkse kosten aan verbonden.

Gegevens overbrengen

Nu kunnen boekhouders Cloud Accounting gebruiken om veel van de gegevensoverdracht zelf te doen. Een van de voornaamste taken van de boekhouder is het overbrengen van gegevens van het ene systeem naar het andere. Gegevens kunnen niet alleen intern worden overgebracht, maar ook naar derden. De boekhouder bewaart de integriteit van de gegevens door vaste richtlijnen te volgen. Cloud Accounting maakt een groot deel van het beenwerk dat met gegevensoverdracht gepaard gaat overbodig.

Afbeelding door Firmbee.com on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top