Hoe je een optimale website in 7 simpele stappen kunt krijgen
Tegenwoordig vind je alles op het internet, van vacatures naar informatie naar recepten en ga zo maar door. Je hoeft helemaal niet op straat te gaan voor bepaalde dingen. Het vergemakkelijkt diensten en productie voor jou als klant en ook als ondernemer. Het internet kan je gebruiken voor verschillende doeleinden, maar hoe kan jij als ondernemer een website maken voor jouw bedrijf en alle informatie veilig erop plaatsen? Lees hierover meer!
Waarom een website?
Een website gebruiken is vrij simpel en makkelijk. Je betaalt niet zulke hoge kosten voor merkbekendheid en er kan meer dan alleen merkbekendheid erop komen. Jouw heel bedrijf kan je op jouw website vinden of plaatsen. Een website brengt heel veel potentiële klanten met zich mee. Men ziet het, lees het en doet vervolgens een onderzoek van het gekozen product of dienst. Mocht het zo zijn dat jouw bedrijf de beste aanbiedingen heeft, dan wordt er vast van gesproken.
Hoe bouw je een website op?
Een website opbouwen heeft helemaal niet veel nodig. Hieronder zal er binnen 7 stappen uitgelegd worden hoe jij jouw eigen website aan kunt maken:
Stap 1. De voorbereiding
Wat wil jij als ondernemer bereiken met een website en wat is het doel daarvan. Het doel kan zijn merkbekendheid of simpel weg om jouw producten of diensten via de website te verhandelen. De informatie die je op jouw website wilt plaatsen moet ook in rekenschap gebracht worden. Zorg ervoor dat er relevante en de juiste informatie erop geplaatst worden.
Stap 2. Domeinnaam
Een internetadres of URL is een heel belangrijk onderdeel voor het maken van een website. Verwerk jouw bedrijfsnaam erin, zodat je in online vindbaarheid bij de zoekmachine kan voorkomen. Voor het maken van een internetadres moet jij ook een extensie hebben. Er zijn tal van extensies. Je kunt bijvoorbeeld denken aan .com, .nl, .org.
Stap 3. Domeinnaam registreren
Nadat je de juiste domeinnaam hebt gevonden, moet je controleren of deze nog beschikbaar is. De verificatie en registratie vindt plaats bij http://www.sidn.nl/. Dit doe je niet zelf, maar via een registreerde.
Stap 4. Content managementsysteem.
Verder heb je voor het bouwen van je website een goed content managementsysteem nodig. Het wordt ook de CMS genoemd. Met dit programma kun je alle informatie op jouw website administreren.
Stap 5. De lay-out en huisstijl van je website
Voor de lay-out en huisstijl heb jij zeker al nagedacht over hoe jij wilt dat je website eruit moet zien. Sommige mensen houden het heel simpel, sommige heel casual en anderen weer kleurrijk. Het gaat er allemaal om het karakter van het bedrijf te weerspiegelen in de lay-out. Natuurlijk is die mogelijkheid er om een bureau in te schakelen en je stap voor stap te helpen met dit alles, maar je mag die ook zelf proberen.
Stap 6. Website verrijken
Het voordelige van de website, is dat jouw onderwerp en de toepasbaarheid eindeloos kunt aanpassen. Als jouw website door professionals is gebouwd, kun je deze veranderen door hun laten doen. Ook kun je zelf features toevoegen om jouw website te zuiveren en aangenamer te maken voor de bezoekers. Overweeg om een speciaal inloggedeelte voor je klanten toe te voegen en plug-ins toe te voegen zoals sociale media.
Stap 7. Webruimteverhuur regelen
De website is nu klaar voor digitale uitzending. Het enige wat je nog moet regelen, is de webruimteverhuur. Dit is de huur voor ruimte op de server. Het verschil hierin heeft te maken met het aantal serverruimte die je nodig hebt. Als je veel meer media wilt plaatsen moet je meer serverruimte huren.
Door middel van deze 7 simpele stappen kun jij als ondernemer jouw eigen website bouwen. De 7 belangrijkste stappen zullen je helpen bij het bouwen van je website. Je kan natuurlijk ook een bureau inhuren om je te helpen daarmee. Succes!