skip to Main Content
Waarom Bedrijven Niet Achter Kunnen Blijven Met Laadpalen

Waarom bedrijven niet achter kunnen blijven met laadpalen

De populariteit van elektrische voertuigen blijft groeien en daarmee ook de behoefte aan laadinfrastructuur. Als bedrijfseigenaar is het dan ook belangrijk om te overwegen om laadpalen te installeren voor je werknemers en klanten. In dit blog zullen we kijken naar de voordelen van laadpalen voor je bedrijf en waarom het een slimme keuze kan zijn.

Aantrekkelijkheid voor werknemers

Door laadpalen te installeren bij je bedrijf, laat je zien dat je waarde hecht aan duurzaamheid en dat je je werknemers de mogelijkheid biedt om op een milieuvriendelijke manier naar het werk te komen. Dit kan bijdragen aan een positieve werkomgeving en kan helpen bij het aantrekken en behouden van talentvolle medewerkers.

Klanttevredenheid

Als je bedrijf regelmatig klanten ontvangt, kan het installeren van laadpalen een manier zijn om de klanttevredenheid te verbeteren. Elektrische voertuigen zijn steeds populairder en het is voor klanten handig als ze hun auto kunnen opladen terwijl ze bij je bedrijf zijn. Door deze service aan te bieden, geef je je klanten een extra reden om voor jouw bedrijf te kiezen.

Verdienmodel

Het installeren van laadpalen bij je bedrijf kan niet alleen bijdragen aan een duurzamer en groener imago, maar het kan ook een interessant verdienmodel zijn als je geld vraagt per kWh. Als je laadpalen aanbiedt aan klanten/bezoekers van je bedrijf, kun je ervoor kiezen om een prijs per kWh te rekenen. Deze prijs kan bijvoorbeeld hoger zijn dan de kostprijs voor de elektriciteit die je levert, waardoor je een winst kunt maken op het gebruik van de laadpalen. Denk hierbij aan sportclubs, restaurants (langs de snelweg), dierentuinen en pretparken.

Kostenbesparend

Een ander voordeel van het installeren van laadpalen bij je bedrijf is dat het elektrisch laden van bedrijfsauto’s kostenbesparend kan zijn. In vergelijking met het tanken van brandstof voor een auto, kan elektrisch laden aanzienlijk goedkoper zijn. Dit is interessant voor bedrijven met veel leaseauto’s, waarbij de brandstof voor de werknemer wordt betaald. 

Milieuvriendelijkheid

Het installeren van laadpalen voor je bedrijf draagt bij aan de ontwikkeling van een duurzame samenleving. Elektrische auto’s stoten minder CO2 uit dan conventionele auto’s en door het opladen van elektrische auto’s met groene stroom kan de uitstoot van broeikasgassen nog verder worden verminderd. Door het installeren van laadpalen bij je bedrijf draag je bij aan een beter milieu.

Wist je dat je ze kan laten plaatsen zonder investering?

Het aanvragen, installeren en onderhouden van laadpalen voor je bedrijf kan zelfs geheel gratis. Bij deze optie betaal je enkel de prijs per kWh aan een derde partij. De derde partij zorgt ervoor dat de laadpalen up-to-date blijven en biedt vaak ook een 24/7 helpdesk voor gebruikers van de laadpalen. Hierdoor hoef je niet flink in de buidel te tasten voor zakelijke laadpalen.

Conclusie

Het installeren van laadpalen voor je bedrijf is een slimme keuze. Door je werknemers en klanten de mogelijkheid te bieden om hun elektrische auto op te laden bij je bedrijf, draag je bij aan een duurzamere samenleving en kan je kosten besparen of zelfs geld verdienen. Bovendien kan het aanbieden van deze service een positieve invloed hebben op de klanttevredenheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top